De rit is een initiatief van de ANWB, de AutoRAI en de Automotive Steering Ladies. De stoet bestond uit Wegenwachtauto’s vanaf 1946 en nieuwe modellen van importeurs. Aan het stuur de Steering Ladies, op de passagiersstoel BN’ers. Het KLPD begeleidde de karavaan.

De Automotive Steering Ladies – onderdeel van Automotive Insiders – is een groep leidinggevende (sturende) vrouwen, afkomstig uit diverse segmenten in de autobranche. De organisatie van de rit van vanochtend wilde niet alleen de Wegenwacht in het zonnetje zetten maar ook geld ophalen voor de organisatie Pink Ribbon, die aandacht vraagt voor borstkanker.

AM-medewerkster Henny Hemmes was één van de Steering Ladies. Zij chauffeerde Henk van den Helder, algemeen directeur Hertz Benelux, in een Mercedes-Benz CL63 AMG. Van den Helder: "Voor het goede doel met de snelste en leukste vrouw in de mooiste en stoerste auto van Den Haag naar de AutoRAI. Wie kan dat zeggen?" Bij de AutoRAI waren de ritdeelnemers getuige van de dagopening van de autoshow.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding