60 procent van de klanten weet hierdoor niet precies wat de rechten en plichten zijn. Slechts vijf verzekeraars voldoen aan wat toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) als leidraad hanteert voor een goed leesbare polis. Dit blijkt uit onderzoek van www.verzekeringssite.nl. De onafhankelijke vergelijkingssite heeft de polisvoorwaarden van 44 autoverzekeraars geanalyseerd met behulp van Texamen. Dit is een instrument waarmee het taalniveau van bewoordingen kan worden vastgesteld. 
Op de Top-5 na formuleren alle maatschappijen zodanig ingewikkeld en ondoorzichtig, dat een meerderheid van de Nederlanders niet goed kan doorgronden tegen welke voorwaarden zijn auto is verzekerd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding