Een week lang is de zogeheten Brainport-regio het internationale podium voor de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de autosector. De A270 wordt in het weekeinde speciaal afgesloten om er de Grand Cooperative Driving Challege te organiseren, met demonstraties van coöperatieve verkeerssystemen.

Verder wordt het Driving Guidance Lab geopend, en is er een internationaal congres over smart mobility en future powertrains, een congres over batterijtechnologie, een Automotive Day voor studenten en een Classic Car-event.

Op het 8ste International Automotive Congress spreken Masao Fukushima, hoofd ontwikkeling bij Nissan, en Claus Ehlers, hoofd nieuwe ontwikkeling bij Daimler over nieuwe technologieën.

Met de Automotive Week presenteert de regio Eindhoven-Helmond zich als hoogwaardige kennisomgeving met R&D- en testfaciliteiten in automotive technologie.

Automotive Week 2011 wordt georganiseerd door Automotive Technology Centre (ATC), Beter Bereikbaar Zuid Oost Brabant (BBZOB), European Centre for Mobility Documentation (ECMD), Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC), High Tech Automotive Campus (HTACampus), HTAS Automotive Innovation Programme, RAI Amsterdam, Strategic Platform for Intelligent Transport Systems (SPITS) en TNO.

Zie www.automotiveweek.nl en www.automotivecongress.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding