Volgens Bugattipassion is het zelfs de eerste Veyron uit de serie van de slechts 150 die worden gebouwd, met serienummer 001/150. De website heeft zelfs foto’s van die auto toen ie nog ongehavend en gloednieuw was. 

In St. Tropez aan de Côte d’Azur botste de gefortuneerde Bugatti-eigenaar, naar verluidt een Zwitser, met zijn 1001 pk sterke Grand Sport op het hek van zijn eigen oprijlaan. Hij beschadigde het front en de klap liet de airbags ontploffen.

Op de Oostenrijkse website Car Advice zegt een reageerder dat de berijder minstens 200 km/u moet hebben gereden, aangezien de luchtrem (spoiler achterop) anders niet in actie komt.

Bugatti heeft inmiddels 40 van de 150 exemplaren verkocht, voor twee miljoen euro per stuk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding