Vijftien automotive bedrijven dienden hun meest recente innovaties in. De inzendingen bestrijken het hele automotive speelveld van grondstoffen en technologie voor verbrandingsmotoren tot datacommunicatie en geavanceerde in-car services voor elektrische voertuigen. De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op het International Automotive Congress op maandag 16 mei in Eindhoven (TU/e auditorium). Voor een publiek van meer dan vijfhonderd automotive professionals wordt de prijs (Het Pientere Pookje) om 17.00 uur uitgereikt.

Innovatie komt niet vanzelf. Het vergt inspiratie, durf en doorzettingsvermogen. De ATC Innovation Award wil dit in het zonnetje zetten. De jury uit wetenschap en bedrijfsleven beoordeelt op drie criteria: technische of functionele vernieuwing (10 pnt), businesskans in de internationale automotive industrie (6 pnt) en projectopzet/samenwerking/organisatie van de keten (4 pnt).

De prijs is allereerst de eer van het winnen. Daarnaast krijgt de winnaar het glasobject Het Pientere Pookje (naar het versnellingspookje in de Daf van Van Doorne). Van de High Tech Automotive Campus in Helmond ontvangt de winnaar een innovatievoucher van 7,5 duizend euro.

 Innovation Award folder 2011 wo 11.29.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding