De jury, bestaande uit 76 journalisten en experts uit de industrie afkomstig uit 36 landen, beloonde niet alleen het succes van de TwinAir-motor in de eigen cilinderinhoudcategorie, maar riep hem ook uit tot ‘International Engine of the Year 2011’. De TwinAir-krachtbron van Fiat Powertrain won ook de awards in de categorieën ‘Best New Engine 2011’ en ‘Best Green Engine 2011’.
Van de TwinAir, die momenteel leverbaar is in de 85 pk turbo-uitvoeringen van de Fiat 500 en 500C, en binnenkort in de nieuwe Lancia Ypsilon, worden ook een versie met 65 pk en een highperformance 105 pk turboversie geïntroduceerd. Daarmee behoort hij wat specifiek vermogen(120 pk/liter) tot de absolute top in dit segment. Bovendien volgt op termijn een  80 pk turbo-bifuel variant. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding