Het gebouw op het Stadionplein werd 80 jaar geleden officieel in gebruik genomen. Al vanaf 1919 werden er Citroëns naar Nederland geëxporteerd. Ons land is daarmee een van de eerste landen na Frankrijk waar Citroëns de weg op gingen. Vanaf 1924 werd door het officiële fabrieksfiliaal aan de Weteringschans de import van Citroëns verzorgd.

De officiële opening van Citroëngebouw 1 vond plaats op 24 juni 1931. De vestiging had alle benodigde faciliteiten: onderdelenmagazijn, showroom, administratie en werkplaats. Vanwege ruimtegebrek door een sterke verkoopgroei werd in 1962 ook een tweede Citroëngebouw geopend. Hier werd de werkplaats gevestigd. 

De twee gebouwen aan het Stadionplein staan ook nu nog in de volksmond bekend als ‘de

Citroëngebouwen’. Citroën vierde op 24 juni 2011 om 16.00 uur dat het precies 80 jaar geleden is dat het merk zich aan het Stadionplein in Amsterdam vestigde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding