Afgelopen dinsdag stelde de rechter de stichting in het gelijk, voor de tweede keer overigens binnen één maand, Op 1 juni won ze een zaak tegen een tuningbedrijf dat onrechtmatig kilometerstanden terugdraaide.

De jongste uitspraak houdt in dat het bedrijf opdraait voor de proceskosten van zo’n zevenduizend euro. Daar komt een dwangsom bovenop van vijfhonderd euro voor elke dag dat het NAP-logo op de site van Jet Cars blijft staan. "Omdat zij niet aan onze eisen voldoen, zijn zij sinds vorig jaar al geen lid meer van NAP", vertelt interim Martin Huisman, manager van de stichting. "Jet Cars bleef echter gebruikmaken van ons logo op zijn site. We hebben verschillende brieven verstuurd, maar het logo werd niet verwijderd. Dan blijft er voor ons geen andere optie over dan actie te ondernemen."

Op de website van Jet Cars staat overigens nog steeds het NAP-logo (zie foto). Verwijderen moet gebeuren binnen zeven dagen na betekenis van het vonnis. Die termijn verstrijkt komende dinsdag. Eigenaar Alin van Jet Cars was vanmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Stichting NAP heeft volgens Huisman momenteel nog twee bedrijven op de korrel die volgens haar oneigenlijk gebruik maken van haar logo. Het kort geding tegen Jet Cars illustreert het zero-tolerancebeleid van de stichting tegen kilometertellerfraude en naammisbruik. "We zitten er bovenop." Ondanks die eigen inspanningen blijven tips altijd welkom.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding