Nu kunnen automobilisten onder meer ook in België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen, Tsjechië en Hongarije files vermijden door gebruik te maken van de applicatie voor Android apparaten. De verkeersoptie moet worden aangeklikt op Google Maps rechts boven in het vak van de verschillende kaartweergaven. Actuele informatie wordt gegeven over snelwegen, B-wegen en doorgaande wegen in grote steden. De verkeersstromen worden weergegeven in kleuren.

Rood-zwart betekent stop-and-go, rood is langzaamrijdend verkeer, geel betekent grote verkeersdichtheid en groen geeft weer dat er geen problemen zijn. Verder kan informatie over een specifieke verkeerssituatie in een bepaald gebied op bepaalde dagen of tijden worden opgevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding