De Koreaanse universiteit werd in de finale verkozen boven de Italiaanse IED uit Turijn; de Royal College of Arts uit Londen eindigde als derde. De drie modellen die het hoogst eindigen zijn:

1. Eternità – Kim Cheong Ju, Ahn Dre, Lee Sahngseok – Hongik Universiteit (Seoel)

2. Xezri –  Samir Sadikhov – IED (Turijn)

3. Cavallo Bianco – Henry Cloke, Qi Haitao – RCA (Londen)

Aansluitend aan de prijsuitreiking verklaarde Ferrari’s voorzitter Luca di Montezemolo: "Ik heb zelf de vele originele en innovatieve ideeën gezien die deze getalenteerde jongeren ons hebben toegestuurd. Ik ben ervan overtuigd dat enkele van deze suggesties het licht zullen zien in Ferrari’s van de toekomst."

Na oorspronkelijk een 2D-ontwerp te hebben vervaardigd, genereerden de deelnemers vervolgens 3D-modellen en een tastbaar 1:4 schaalmodel. Bij alle designconcepten ging de aandacht uit naar het reduceren van het brandstofverbruik via alternatieve aandrijfsystemen, met name door hybride aandrijvingen. Nog zo’n overeenkomstig element was het vergroten van het rijplezier door middel van gewichtsbesparing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding