Dit meldt de Gazet van Antwerpen. Het aantal claims ligt een kwart hoger dan in 2010. In de helft van de gevallen wordt uitbetaald.

De Vlaamse wegen verkeren al lange tijd in slechte staat, maar volgens het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer dat de wegen moet onderhouden, heeft de strenge winter tot extra schade geleid aan wegen en auto’s. De schades betreffen  bijvoorbeeld lekke banden, klapbanden en steenslag. Het dagblad stelt dat het loont om een claim in te dienen, want in zowat de helft van de dossiers wordt een schadevergoeding uitbetaald. Dit jaar zal naar schatting 350 duizend euro worden uitbetaald.

Eerder lanceerde de Belgische overheid al de ambitie om tegen 2015 de onderhoudsachterstand op de Vlaamse snelwegen weg te werken. Rond 2020 moet ook de achterstand op de provinciale wegen tot het verleden behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding