Hiermee verschuift pech als gevolg van een storing in de elektronica naar de tweede plaats. Sinds 2008 stond deze categorie mankementen op de eerste plaats.

In de eerste zes maanden was schade aan de truckband in 31,2 procent van de gevallen de oorzaak van de pechmelding – 3,8 procent meer dan in dezelfde periode van 2010. Defecten aan elektronica namen in trucks en bussen een tweede plaats in: 28,6 procent. In de eerste zes maanden van 2010 was dit nog 30,2 procent. Alles wijst er volgens de ADAC op dat transportondernemingen nog altijd kampen met de gevolgen van de crisis. "De prijsdruk heeft er in de crisis toe geleid dat transporteurs banden gebruiken van stilstaande trucks."

De ADAC is marktleider voor pechhulp bij trucks, trailer, bussen. In 2010 wikkelde de organisatie in Europa 112 duizend pechhulpgevallen af.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding