Met een stemronde via internet en SMS kon het favoriete autobedrijf worden gekozen. Uiteindelijk zal een vakjury uit deze shortlist de finalisten kiezen. Namens elke provincie strijdt één verhuurbedrijf voor een plek in de finale. Die is op 2 november, tijdens de jaarvergadering van Bovag Verhuurbedrijven. De voorgedragen bedrijven zijn:

Friesland: Euromobil Friesland huur – Drachten; Groningen: AutoRent Dallinga – Delfzijl; Drenthe: Euromobil Century Autoverhuur – Assen; Overijssel: Hertz Autoverhuur Bultman – Deventer; Flevoland: Autoradam – Almere; Noord-Holland: Multirent – Hoofddorp; Utrecht: Damsté Autoverhuur – Nieuwegein; Gelderland: Hertz Autoverhuur Bultman – Apeldoorn; Zuid-Holland: AutoRent Köhler – Delft; Noord-Brabant: AutoRent Tigchelaar – Breda; Limburg:  AutoRent Autop – Sittard. In de provincie Zeeland werd de kiesdrempel niet gehaald.

De genomineerde bedrijven krijgen op korte termijn een mysteryshopper over de vloer die verslag uitbrengt aan de vakjury. Zij selecteert de finalisten die op 2 november strijden om de titel, tijdens de jaarvergadering van Bovag Verhuurbedrijven in het Louwman Museum in Den Haag. De verkiezing vindt voor de derde keer plaats. De voorgaande winnaars zijn AutoRent Princen uit Weert (2010) en Autoverhuur Bultman uit Apeldoorn (2009).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding