Chung gaf de donatie van 500 miljard won (464 miljoen dollar) aan Haevichi Social Contribution Culture Foundation, een organisatie die opleidingsmogelijkheden biedt aan kinderen uit arme gezinnen, aldus Hyundai Motor in een persbericht. Chung heeft de organisatie zelf in 2007 in het leven geroepen met een donatie van honderdvijftig miljard won (92  miljoen dollar). Dat was het gevolg van de veroordeling van Chung in 2007 naar aanleiding van fraude- en omkopingsschandalen waarbij honderd miljard won betrokken was. Hij beloofde toen een gift te doen aan de maatschappij. Het zou nu gaan om de grootste persoonlijke donatie ooit in de geschiedenis van Zuid-Korea. De gift bestaat uit de aandelen die Chung persoonlijk bezit in Hyundai Glovis, een logistieke dochter van Hyundai Motor.

De autofabrikant kon niet bevestigen of deze laatste gift een onderdeel was van het bedrag dat Chung in de komende tijd moet teruggeven aan de maatschappij, maar de Koreaanse media gaan daar wel van uit.  

De chef van de grootste autofabrikant van Korea heeft ook vrijwilligerswerk gedaan in ruil voor celstraf en kreeg in 2008 gratie van de president van Zuid-Korea in 2008.

(bron: Automotive News)

  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding