Het onderzoek werd gehouden onder 602 mensen, waarvan 64 procent aangaf het makkelijk te vinden een auto op internet aan te schaffen.

Meer dan driekwart van de ondervraagden vertelde online rond te kijken voor de beste deal, in plaats van een bezoek aan de dealer te brengen. Een vergelijkbaar percentage zegt te geloven dat het geld bespaart door een auto op internet aan te schaffen.

Volgens Bingle moeten mensen nog steeds blijven opletten bij de aanschaf of verkoop van een auto op internet. "Maak geen overhaaste beslissingen," aldus een woordvoerster. "Begeleid de potentiële koper bij een testrit, laat de auto technisch nakijken en doe alle checks en het onderzoek dat je van tevoren kan doen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding