Volgens velen was het onmogelijk, maar het eerste prototype van de  elektrische McRae Dakar Buggy kwam er snel en heeft meerdere tests doorstaan. Dat het technisch mogelijk is, heeft de groep nu bewezen. Maar het lijkt erop dat Le Dakar 2012 te vroeg komt om het elektrische avontuur te beginnen.  Tim Coronel: "Met pijn in het  hart heb ik deze beslissing moeten nemen.  Je komt op een gegeven moment op een point of no return, en dat is nu aangebroken. Op het technische vlak hebben we alles klaarstaan, maar de funding nog niet toereikend om het project in 2012 al van start te laten gaan. Je moet realistisch blijven en helaas hebben we nog niet genoeg financiële middelen."

Vooral het financiële aspect omtrent de logistiek en bestellingen op het gebied van hightech-materiaal heeft Coronel doen besluiten het project naar 2013 te tillen. Het financiële risico is op dit moment te groot om het project naar de tweede en laatste fase te brengen. Coronel zegt teleurgesteld te zijn maar ook zeker te weten dat hij in 2013 met een sterker elektrisch project aan de start van Dakar zal staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding