Volgens het consumentenprogramma zou er geen onafhankelijkheid meer bestaan, waardoor verzekerden een oneerlijke behandeling krijgen bij de afwikkeling van schades. "Als u schade vergoed wilt krijgen van uw verzekeraar, kan het zijn dat deze een onafhankelijke expert inschakelt", zo meldt Tros Radar. "De verzekeraar neemt diens conclusies vaak over.

Maar wat als het schadebureau via een omweg eigendom is van de verzekeraar?" Het klachtenmeldpunt ‘Verzekeraarklachten.nl‘ heeft de kwestie bij Radar aangekaart en meerdere voorbeelden van ‘missers’ van experts ter beschikking  gesteld. Volgens dit meldpunt toont de uitzending aan dat met name medewerkers van schade-expertisebureaus die deel uitmaken van de verzekeraar zich wel onafhankelijk presenteren maar dit in werkelijkheid helemaal niet zijn. En zelfstandige expertisebureau’s zouden vaak voor hun voortbestaan afhankelijk van opdrachten van verzekeraars: "Ze zullen gevoelig zijn voor dezelfde gang van zaken", aldus Verzekeraarklachten.nl.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding