Hybride-auto veiliger dan benzine-auto

De kans dat passagiers in een hybride-auto gewond raken bij een aanrijding ligt ongeveer 25 procent lager dan die in een conventioneel aangedreven auto.

Dit blijkt uit een studie naar de veiligheid van hybride-auto’s. Volgens de onderzoekers dient het extra gewicht van de hybride-auto’s als een extra veiligheidsbuffer. Auto’s met een hybride aandrijving wegen ongeveer 10 procent meer dan hun alleen door benzine of diesel aangedreven tegenhangers, zo stellen de onderzoekers. Het onderzoek is uitgevoerd door The Highway Loss Data Institute in Californië. "Dit nieuwe onderzoek toont aan dat hybride-auto’s niet alleen brandstof besparen, maar ook levens redden", zegt Candysse Miller, executive director van het Insurance Information Network in Californië. "De keuze voor een hybride auto betekent dus niet een compromis op veiligheid."

In het onderzoek waren 25 hybride auto’s vergeleken met conventioneel aangedreven auto’s van hetzelfde type, waaronder een Toyota Camry, Ford Fusion en Honda Civic. De Toyota Prius en Honda Insight, die niet verkrijgbaar zijn met een alleen door benzine aangedreven motor, zijn niet in de studie meegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hybride-auto veiliger dan benzine-auto - Automobielmanagement.nl

Hybride-auto veiliger dan benzine-auto

De kans dat passagiers in een hybride-auto gewond raken bij een aanrijding ligt ongeveer 25 procent lager dan die in een conventioneel aangedreven auto.

Dit blijkt uit een studie naar de veiligheid van hybride-auto’s. Volgens de onderzoekers dient het extra gewicht van de hybride-auto’s als een extra veiligheidsbuffer. Auto’s met een hybride aandrijving wegen ongeveer 10 procent meer dan hun alleen door benzine of diesel aangedreven tegenhangers, zo stellen de onderzoekers. Het onderzoek is uitgevoerd door The Highway Loss Data Institute in Californië. "Dit nieuwe onderzoek toont aan dat hybride-auto’s niet alleen brandstof besparen, maar ook levens redden", zegt Candysse Miller, executive director van het Insurance Information Network in Californië. "De keuze voor een hybride auto betekent dus niet een compromis op veiligheid."

In het onderzoek waren 25 hybride auto’s vergeleken met conventioneel aangedreven auto’s van hetzelfde type, waaronder een Toyota Camry, Ford Fusion en Honda Civic. De Toyota Prius en Honda Insight, die niet verkrijgbaar zijn met een alleen door benzine aangedreven motor, zijn niet in de studie meegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding