Wagenparkbeheerders krijgen hiermee op elk gewenst moment snel en eenvoudig inzicht in de staat van hun banden. De gegevens worden verzameld tijdens controles of – bij voorkeur – met TPMS (tire pressure monitoring system) automatisch ingevoerd. Behalve de bandenspanning kunnen dit bijvoorbeeld ook schades aan de band en andere constateringen zijn. Het systeem kan dusdanig worden ingesteld dat naast de bandenexpert ook de wagenparkbeheerder op de hoogte wordt gebracht. Op basis van een analyse van alle verzamelde data kan doelgerichte service worden aangeboden. Volgens Euromaster kan hierbij worden gedacht aan het inrichten van een aantal mobiele servicepunten op strategische locaties voor de controle en de correctie van de bandenspanning en het constateren van bandenschades.

Euromaster Bandenservice zegt als initiatiefnemer te willen investeren in MijnBandenstatus.nl en heeft inmiddels verschillende leveranciers geselecteerd om dit project tot stand te brengen. Hiervoor ontving het bedrijf uit handen van de heer ir. Th.F.J. van de Gazelle, Plaatsvervangend Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat, een subsidie van 20.000 euro voor haar innovatieve initiatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding