Nissan Leaf uitverkozen tot “Auto van het Jaar” in Japan

De Nissan Leaf is in Japan verkozen tot Auto van het Jaar 2011-2012.

Dat werd bekendgemaakt  tijdens de afgelopen Tokio Motor Show. Het is de 32e keer dat de prestigieuze prijs wordt uitgereikt en de eerste keer dat een volledig elektrisch aangedreven auto de titel wint.

"We hebben al 20.000 exemplaren van de Leaf verkocht en hebben daarmee nu al onze belofte waargemaakt om wereldwijd betaalbare, schone mobiliteit aan te bieden. De Japanse Auto van het Jaar-titel betekent net zoveel voor Nissan als voor onze klanten", vertelt Nissans President en CEO, Carlos Ghosn. "Alle onderscheidingen voor de Leaf bewijzen dat zero-emission-voertuigen een competitief alternatief zijn voor conventionele auto’s".

Andere onderscheidingen die de Nissan Leaf al ten deel zijn gevallen, zijn de titel Auto van het Jaar 2012 van de Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference in Japan, de titel Auto van het Jaar 2011-2012 van de Automotive Hall of Fame in Japan, de Europese Auto van het Jaar 2011-titel én de titel Wereldauto van het Jaar 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan Leaf uitverkozen tot “Auto van het Jaar” in Japan - Automobielmanagement.nl

Nissan Leaf uitverkozen tot “Auto van het Jaar” in Japan

De Nissan Leaf is in Japan verkozen tot Auto van het Jaar 2011-2012.

Dat werd bekendgemaakt  tijdens de afgelopen Tokio Motor Show. Het is de 32e keer dat de prestigieuze prijs wordt uitgereikt en de eerste keer dat een volledig elektrisch aangedreven auto de titel wint.

"We hebben al 20.000 exemplaren van de Leaf verkocht en hebben daarmee nu al onze belofte waargemaakt om wereldwijd betaalbare, schone mobiliteit aan te bieden. De Japanse Auto van het Jaar-titel betekent net zoveel voor Nissan als voor onze klanten", vertelt Nissans President en CEO, Carlos Ghosn. "Alle onderscheidingen voor de Leaf bewijzen dat zero-emission-voertuigen een competitief alternatief zijn voor conventionele auto’s".

Andere onderscheidingen die de Nissan Leaf al ten deel zijn gevallen, zijn de titel Auto van het Jaar 2012 van de Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference in Japan, de titel Auto van het Jaar 2011-2012 van de Automotive Hall of Fame in Japan, de Europese Auto van het Jaar 2011-titel én de titel Wereldauto van het Jaar 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding