Bridgestone komt met autoband zonder lucht

Bridgestone heeft een conceptband zonder lucht ontwikkeld, de zogenaamde ‘Air Free Concept’.

Deze band zou veiliger en milieuvriendelijker zijn dan conventionele banden. Deze nieuwe band heeft spaken met een speciale vorm. Hierdoor gedraagt hij zich als een ‘normale’ luchtband. De spaken elimineren de noodzaak om de band op spanning te houden. Daarnaast zijn de banden veiliger omdat er geen gevaar meer is op beschadigingen die kunnen leiden tot een klapband. Bovendien zijn ze geheel recyclebaar.

Bridgestone wil met de productie van de band beginnen bij kleine voertuigen. Bij een elektrisch wagentje komt er 50 kilo op elke band te staan, de banden kunnen drie keer dat gewicht aan. De bandenfabrikant wil de spaken graag zichtbaar houden. Het gevaar is dat er voorwerpen tussen de spaken blijven steken. Bridgestone zoekt hiervoor nog naar een geschikte oplossing, zo laat de fabrikant weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bridgestone komt met autoband zonder lucht - Automobielmanagement.nl

Bridgestone komt met autoband zonder lucht

Bridgestone heeft een conceptband zonder lucht ontwikkeld, de zogenaamde ‘Air Free Concept’.

Deze band zou veiliger en milieuvriendelijker zijn dan conventionele banden. Deze nieuwe band heeft spaken met een speciale vorm. Hierdoor gedraagt hij zich als een ‘normale’ luchtband. De spaken elimineren de noodzaak om de band op spanning te houden. Daarnaast zijn de banden veiliger omdat er geen gevaar meer is op beschadigingen die kunnen leiden tot een klapband. Bovendien zijn ze geheel recyclebaar.

Bridgestone wil met de productie van de band beginnen bij kleine voertuigen. Bij een elektrisch wagentje komt er 50 kilo op elke band te staan, de banden kunnen drie keer dat gewicht aan. De bandenfabrikant wil de spaken graag zichtbaar houden. Het gevaar is dat er voorwerpen tussen de spaken blijven steken. Bridgestone zoekt hiervoor nog naar een geschikte oplossing, zo laat de fabrikant weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding