Dat werd vrijdag duidelijk bij de presentatie van het onderzoeksrapport "Ruit van Rotterdam" van het KLPD. Na de eerste meldingen van een mogelijke schutter heeft het ruitschadebedrijf de politie geïnformeerd over verdachte schadegevallen. Daarnaast deelde Carglass geanonimiseerde schadestatistieken met de politie en zijn expertise over autoruitschade.

Het KLPD kreeg van Carglass zowel nieuwe als historische gegevens over schade aan zij- en achterruiten. Experts van het Nederland Forensisch Instituut (NFI) bezochten het nationale trainingscentrum van Carglass om meer te weten te komen over de oorzaken van autoruitschade.

Ook Autotaalglas droeg een steentje bij aan het inmiddels afgesloten onderzoek met de conclusie dat er geen snelwegschutter heeft bestaan.  

Bob Werensteyn van Autotaalglas: "De KLPD is een grote klant van ons. Wij hebben geholpen bij het onderzoek en hebben autoruiten beschikbaar gesteld voor de schietbaan.  Het is goed voor onze naambekendheid want klanten zijn bij ons in de werkplaats geïnterviewd door NOS en RTL."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding