Parkeertarieven onder vuur

‘Nederland neemt de hoogte van de parkeertarieven niet langer voor lief’. Dat zou blijken uit het jaarlijkse onderzoek van mobiele parkeeraanbieder Park-line onder ruim duizend autobezitters

Meer dan  85 procent geeft aan niet langer vooraf te willen betalen omdat de vooraf verplicht in te schatten parkeertijd altijd in het nadeel van de automobilist lijkt uit te vallen. Nederland zoekt het ook in andere oplossingen om bewuster met het betalen van parkeergeld om te gaan. Ruim 65 procent  van de ondervraagden zegt bereid te zijn om langer dan vijf minuten lopen indien hier parkeergeld mee wordt bespaard.
Park-line stelde respondenten de vraag: "Weet u hoeveel geld u per maand uitgeeft aan parkeren?" antwoordde zestig procent zich zeer bewust te zijn van de maandelijks gemaakte parkeerkosten. Negen procent zegt totaal het spoor bijster te zijn en geen idee te hebben wat voor bedrag er maandelijks naar parkeren toe gaat. Zij willen dit in de toekomst wel graag veranderen en geven aan behoefte te hebben aan beter inzicht met betrekking tot deze kostenpost. Jongeren tot 29 jaar trekken zich het minste van de hoge parkeertarieven aan. Slechts de helft van deze groep zegt bewust met parkeergeld bezig te zijn wanneer de auto moet worden weggezet. Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat de dertigplussers het mooi geweest vinden met de hoge tarieven en inmiddels op de kleintjes zijn gaan letten. Van deze groep zegt ruim 62 procent bewust te parkeren. Volgens negentien procent van de ondervraagden is de huidige economische situatie de reden van dit bewustzijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Parkeertarieven onder vuur - Automobielmanagement.nl

Parkeertarieven onder vuur

‘Nederland neemt de hoogte van de parkeertarieven niet langer voor lief’. Dat zou blijken uit het jaarlijkse onderzoek van mobiele parkeeraanbieder Park-line onder ruim duizend autobezitters

Meer dan  85 procent geeft aan niet langer vooraf te willen betalen omdat de vooraf verplicht in te schatten parkeertijd altijd in het nadeel van de automobilist lijkt uit te vallen. Nederland zoekt het ook in andere oplossingen om bewuster met het betalen van parkeergeld om te gaan. Ruim 65 procent  van de ondervraagden zegt bereid te zijn om langer dan vijf minuten lopen indien hier parkeergeld mee wordt bespaard.
Park-line stelde respondenten de vraag: "Weet u hoeveel geld u per maand uitgeeft aan parkeren?" antwoordde zestig procent zich zeer bewust te zijn van de maandelijks gemaakte parkeerkosten. Negen procent zegt totaal het spoor bijster te zijn en geen idee te hebben wat voor bedrag er maandelijks naar parkeren toe gaat. Zij willen dit in de toekomst wel graag veranderen en geven aan behoefte te hebben aan beter inzicht met betrekking tot deze kostenpost. Jongeren tot 29 jaar trekken zich het minste van de hoge parkeertarieven aan. Slechts de helft van deze groep zegt bewust met parkeergeld bezig te zijn wanneer de auto moet worden weggezet. Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat de dertigplussers het mooi geweest vinden met de hoge tarieven en inmiddels op de kleintjes zijn gaan letten. Van deze groep zegt ruim 62 procent bewust te parkeren. Volgens negentien procent van de ondervraagden is de huidige economische situatie de reden van dit bewustzijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding