Verzekeringsmaatschappij klaagt Bugatti-eigenaar aan

De onfortuinlijke Bugatti-eigenaar die eind 2009 zijn auto te water reed wordt nu aangeklaagd door zijn verzekeringsmaatschappij wegens fraude.

Het verhaal was toen dat de man zijn mobieltje had laten vallen omdat hij werd afgeleid door een laag overkomende pelikaan. Op het moment dat hij de telefoon van de vloer wilde pakken, reed hij de weg af en kwam zes meter verder in het moeras met zout water terecht.

De eigenaar, Andy House, een Texaanse autodealer, legde na het ongeluk een claim neer bij zijn verzekeringsmaatschappij van maar liefst 2,15 miljoen dollar. Daarin stond ondermeer dat hij door het ontwijken van de pelikaan in het water terecht kwam. Maar, zoals duidelijk te zien is in onderstaande video, is er helemaal geen sprake van een pelikaan.

De Amerikaanse krant "Houston Chronicle" beweert dat House ongeveer 1 miljoen dollar heeft geleend om de auto te kunnen kopen, en enkele weken voor het ongeluk de verzekeringswaarde heeft verhoogd naar 2,15 miljoen dollar. Een uitbetaling zou de eigenaar dus een dikke miljoen dollar hebben opgeleverd.

Grote pech voor de vermoedelijke fraudeur dat er net op het moment suprême een autoliefhebber mét camera in de buurt was die het hele voorval vastlegde, en vervolgens op Youtube plaatste. Het filmpje (zie onder) is inmiddels een kijkcijferhit, en dik 3 miljoen keer bekeken.

Verzekeringsmaatschappij Philadelphia Indemnity Insurance Co heeft inmiddels Andy House aangeklaagd. Uitspraak moet nog volgen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzekeringsmaatschappij klaagt Bugatti-eigenaar aan - Automobielmanagement.nl

Verzekeringsmaatschappij klaagt Bugatti-eigenaar aan

De onfortuinlijke Bugatti-eigenaar die eind 2009 zijn auto te water reed wordt nu aangeklaagd door zijn verzekeringsmaatschappij wegens fraude.

Het verhaal was toen dat de man zijn mobieltje had laten vallen omdat hij werd afgeleid door een laag overkomende pelikaan. Op het moment dat hij de telefoon van de vloer wilde pakken, reed hij de weg af en kwam zes meter verder in het moeras met zout water terecht.

De eigenaar, Andy House, een Texaanse autodealer, legde na het ongeluk een claim neer bij zijn verzekeringsmaatschappij van maar liefst 2,15 miljoen dollar. Daarin stond ondermeer dat hij door het ontwijken van de pelikaan in het water terecht kwam. Maar, zoals duidelijk te zien is in onderstaande video, is er helemaal geen sprake van een pelikaan.

De Amerikaanse krant "Houston Chronicle" beweert dat House ongeveer 1 miljoen dollar heeft geleend om de auto te kunnen kopen, en enkele weken voor het ongeluk de verzekeringswaarde heeft verhoogd naar 2,15 miljoen dollar. Een uitbetaling zou de eigenaar dus een dikke miljoen dollar hebben opgeleverd.

Grote pech voor de vermoedelijke fraudeur dat er net op het moment suprême een autoliefhebber mét camera in de buurt was die het hele voorval vastlegde, en vervolgens op Youtube plaatste. Het filmpje (zie onder) is inmiddels een kijkcijferhit, en dik 3 miljoen keer bekeken.

Verzekeringsmaatschappij Philadelphia Indemnity Insurance Co heeft inmiddels Andy House aangeklaagd. Uitspraak moet nog volgen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding