Een aantal tarieven stijgt echter, waaronder die voor de typegoedkeuringen, met ongeveer drie procent. Om kostendekkend te blijven, is de RDW genoodzaakt het tarief voor typegoedkeuringen te verhogen.

Voor ‘Echtheidsverklaringen’ en ‘Inzage eigen gegevens’ vindt een verlaging plaats van 4,90 euro naar 4,50 euro. Deze is het gevolg van de Wet bescherming persoonsgegevens. Hierin is onlangs een maximale hoogte bepaald van 4,50 euro. In de tarievenlijst 2012 is ook een aantal nieuwe tarieven opgenomen. Bijvoorbeeld voor de nieuwe dienst ‘Begeleid rijden’.

 De tariefontwikkelingen passen binnen het gematigd tarievenbeleid dat de RDW hanteert. Dat houdt in dat ze grote tariefschommelingen probeert te voorkomen. De geringe tariefschommelingen zijn daarnaast het gevolg van kostenbeheersing, efficiency en vernieuwing van bedrijfsprocessen. De RDW wil dit beleid de komende jaren voortzetten.

Overigens heeft de RDW vandaag, na twee dagen onderhoud zijn registers weer geopend. Vrijwaren en tenaamstellen is dus op de valreep in 2011 nog mogelijk.  

Meer details.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding