Hetporscheforum.nl moet direct uit de lucht

De rechtzaak tussen Wirozo en de Olstenaar Marcel Blind is in het nadeel van de laatste afgelopen. Blind moet meteen stoppen met hetporscheforum.nl, op straffe van en dwangsom van vijfhonderd euro per dag met een maximum van vijftig mille.

Dat meldt de editie Salland van De Stentor. De rechter in Zwolle deed uitspraak in de zaak die Wirozo Beheer had aangespannen tegen Marcel Blind uit Olst (bij Deventer). De zaak ging over de domeinnaam hetporscheforum.nl van Blind, terwijl Wirozo al de domeinnaam porscheforum.nl gebruikt. Blind zou met een naam die heel veel lijkt op porscheforum.nl meeliften op het succes van porscheforum.nl. De rechter gaf Wirozo gelijk.

De Olstenaar mag van de rechter ook in de toekomst geen website meer beginnen waarin de woorden porsche en forum voorkomen. En hij moet ervoor zorgen dat binnen 72 uur de domeinnaam www.hetporscheforum.nl in het bezit is van Wirozo zodat er niemand anders mee aan de haal kan gaan. Doet hij dat niet dan moet hij vijfhonderd euro boete per dag betalen, met een maximum van vijftig duizend euro. Volgens de rechter is voldoende aannemelijk dat Blind de domeinnaam heeft geregistreerd en onderhouden ‘met de bedoeling intertnetgebruikers die op zoek zijn naar het forum van Wirozo naar zijn eigfen forum te lokken’. Blind lijkt eieren voor z’n geld te hebben gekozen want de website hetporscheforum.nl is momenteel inderdaad offline.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed gedaan. Automerken zouden niet alleen aktie moeten ondernemen op het jatten van hun merknaam maar ook op het kopieren van (delen van het) ontwerp.

Geplaatst door: Monique Bakx op
Hetporscheforum.nl moet direct uit de lucht - Automobielmanagement.nl

Hetporscheforum.nl moet direct uit de lucht

De rechtzaak tussen Wirozo en de Olstenaar Marcel Blind is in het nadeel van de laatste afgelopen. Blind moet meteen stoppen met hetporscheforum.nl, op straffe van en dwangsom van vijfhonderd euro per dag met een maximum van vijftig mille.

Dat meldt de editie Salland van De Stentor. De rechter in Zwolle deed uitspraak in de zaak die Wirozo Beheer had aangespannen tegen Marcel Blind uit Olst (bij Deventer). De zaak ging over de domeinnaam hetporscheforum.nl van Blind, terwijl Wirozo al de domeinnaam porscheforum.nl gebruikt. Blind zou met een naam die heel veel lijkt op porscheforum.nl meeliften op het succes van porscheforum.nl. De rechter gaf Wirozo gelijk.

De Olstenaar mag van de rechter ook in de toekomst geen website meer beginnen waarin de woorden porsche en forum voorkomen. En hij moet ervoor zorgen dat binnen 72 uur de domeinnaam www.hetporscheforum.nl in het bezit is van Wirozo zodat er niemand anders mee aan de haal kan gaan. Doet hij dat niet dan moet hij vijfhonderd euro boete per dag betalen, met een maximum van vijftig duizend euro. Volgens de rechter is voldoende aannemelijk dat Blind de domeinnaam heeft geregistreerd en onderhouden ‘met de bedoeling intertnetgebruikers die op zoek zijn naar het forum van Wirozo naar zijn eigfen forum te lokken’. Blind lijkt eieren voor z’n geld te hebben gekozen want de website hetporscheforum.nl is momenteel inderdaad offline.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed gedaan. Automerken zouden niet alleen aktie moeten ondernemen op het jatten van hun merknaam maar ook op het kopieren van (delen van het) ontwerp.

Geplaatst door: Monique Bakx op