Media in de fout over winterbanden

Verschillende media maken het publiek onnodig bezorgd over winterbanden.

Zo schreven onder meer EditieNL, het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad dat winterbanden gevaarlijk zijn bij warm weer. "Volstrekte onzin", zegt Vaco Branchemanager Edwin Brinksma, van wie deze uitspraak door deze media foutief werd geciteerd.

Aanleiding is dat na de Bandenwisselweken de verkopen van winterbanden weliswaar op gang zijn gekomen, maar dat de temperaturen sindsdien nog erg zacht zijn gebleven. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat winterbanden bij warm weer een langere remweg hebben, voor slipgevaar zorgen en sneller slijten. Volgens Brinksma ligt het omslagpunt voor het verwisselen van de banden weliswaar bij 7 graden Celsius, maar dat betekent niet dat deze banden boven deze temperatuur ook gevaarlijk zijn. "Dit heb ik verteld tegen een journalist die mij hiervoor heeft benaderd, maar hij heeft deze informatie volledig uit zijn verband getrokken. Wij hebben inmiddels de betrokken journalist aangesproken over zijn onzorgvuldige berichtgeving. EditieNL heeft inmiddels de publicatie op haar website verwijderd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Heb ook in de media gelezen dat winterbanden gevaarlijk zijn bij > 7 graden en VEEL REGEN (profiel niet geschikt om veel water af te voeren). Ook foutieve berichtgeving?

Geplaatst door: Monique Bakx op

Tja, dat krijg je als je iedereen voor gek verklaard als ze onder de 7 graden zonder winterbanden rijden.
Misschien is dat ook wel niet zo gevaarlijk en kun je best als het niet sneeuwt zonder winterbanden onze ‘horrorwinters’ doorkomen?

Geplaatst door: Willem van der Veer op
Media in de fout over winterbanden - Automobielmanagement.nl

Media in de fout over winterbanden

Verschillende media maken het publiek onnodig bezorgd over winterbanden.

Zo schreven onder meer EditieNL, het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad dat winterbanden gevaarlijk zijn bij warm weer. "Volstrekte onzin", zegt Vaco Branchemanager Edwin Brinksma, van wie deze uitspraak door deze media foutief werd geciteerd.

Aanleiding is dat na de Bandenwisselweken de verkopen van winterbanden weliswaar op gang zijn gekomen, maar dat de temperaturen sindsdien nog erg zacht zijn gebleven. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat winterbanden bij warm weer een langere remweg hebben, voor slipgevaar zorgen en sneller slijten. Volgens Brinksma ligt het omslagpunt voor het verwisselen van de banden weliswaar bij 7 graden Celsius, maar dat betekent niet dat deze banden boven deze temperatuur ook gevaarlijk zijn. "Dit heb ik verteld tegen een journalist die mij hiervoor heeft benaderd, maar hij heeft deze informatie volledig uit zijn verband getrokken. Wij hebben inmiddels de betrokken journalist aangesproken over zijn onzorgvuldige berichtgeving. EditieNL heeft inmiddels de publicatie op haar website verwijderd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Heb ook in de media gelezen dat winterbanden gevaarlijk zijn bij > 7 graden en VEEL REGEN (profiel niet geschikt om veel water af te voeren). Ook foutieve berichtgeving?

Geplaatst door: Monique Bakx op

Tja, dat krijg je als je iedereen voor gek verklaard als ze onder de 7 graden zonder winterbanden rijden.
Misschien is dat ook wel niet zo gevaarlijk en kun je best als het niet sneeuwt zonder winterbanden onze ‘horrorwinters’ doorkomen?

Geplaatst door: Willem van der Veer op