DEKRA Mängelreport 2012: Astra en Insignia boeken beste kwaliteitsscores

De Opel Astra is het voertuig met de minste gebreken op basis van de resultaten van het “DEKRA Mängelreport 2012”.

Met een score van 96,9 procent behaalde de Opel Astra het beste resultaat van alle geteste auto’s in de categorie "Beste individuele resultaten". Dit succes bezorgt Opel zijn derde zege in evenveel jaren. De afgelopen twee jaar behaalde Opel met de Corsa (2010) en de Insignia (2011) de eerste plaats.

Deze keer werd de Insignia nipt verslagen door de Astra en werd tweede in de klasse ‘Beste individuele resultaten’. De Insignia zette echter een index neer van 96,0, meteen het beste resultaat in het middensegment. Modellen van de concurrentie eindigden aanzienlijk lager. "Het feit dat ons merk voor het derde jaar op rij de beste auto in het DEKRA-rapport heeft, bewijst nogmaals de hoge kwaliteit van onze voertuigen", zei Alain Visser, Vice President Marketing van Opel.

DEKRA genereert zijn jaarlijkse defectenrapportage van occasions aan de hand van nauwkeurig doorgevoerde type-analyses in acht autocategorieën en drie kilometercategorieën. Het rapport is gebaseerd op gegevens van 15 miljoen keuringen van 230 verschillende modellen.

DEKRA houdt alleen rekening met typische gebreken van occasions zoals corrosie van het uitlaatsysteem of loszittende wielophangingen. Hierdoor kan de organisatie een accuraat oordeel vellen over de levensduur en duurzaamheid van de voertuigen. Gebreken die vooral het gevolg zijn van gebrekkig onderhoud, zoals de gebruikelijke slijtage van banden of ruitenwisserbladen, worden niet meegenomen.

DEKRA is een van de grootste organisaties ter wereld op het gebied van expertise inzake veiligheid, kwaliteit en milieu. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Om een goed beeld over de kwaliteit van een auto te kunnen vellen zou ik alles willen zien mn ook hoe het zit met uitval storingen electronica en mogelijke turbomankementen en dan eens zien hoe een auto scoort.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

Een “oordeel” wordt geveld Ruth

Geplaatst door: Pieter Bakker op
DEKRA Mängelreport 2012: Astra en Insignia boeken beste kwaliteitsscores - Automobielmanagement.nl

DEKRA Mängelreport 2012: Astra en Insignia boeken beste kwaliteitsscores

De Opel Astra is het voertuig met de minste gebreken op basis van de resultaten van het “DEKRA Mängelreport 2012”.

Met een score van 96,9 procent behaalde de Opel Astra het beste resultaat van alle geteste auto’s in de categorie "Beste individuele resultaten". Dit succes bezorgt Opel zijn derde zege in evenveel jaren. De afgelopen twee jaar behaalde Opel met de Corsa (2010) en de Insignia (2011) de eerste plaats.

Deze keer werd de Insignia nipt verslagen door de Astra en werd tweede in de klasse ‘Beste individuele resultaten’. De Insignia zette echter een index neer van 96,0, meteen het beste resultaat in het middensegment. Modellen van de concurrentie eindigden aanzienlijk lager. "Het feit dat ons merk voor het derde jaar op rij de beste auto in het DEKRA-rapport heeft, bewijst nogmaals de hoge kwaliteit van onze voertuigen", zei Alain Visser, Vice President Marketing van Opel.

DEKRA genereert zijn jaarlijkse defectenrapportage van occasions aan de hand van nauwkeurig doorgevoerde type-analyses in acht autocategorieën en drie kilometercategorieën. Het rapport is gebaseerd op gegevens van 15 miljoen keuringen van 230 verschillende modellen.

DEKRA houdt alleen rekening met typische gebreken van occasions zoals corrosie van het uitlaatsysteem of loszittende wielophangingen. Hierdoor kan de organisatie een accuraat oordeel vellen over de levensduur en duurzaamheid van de voertuigen. Gebreken die vooral het gevolg zijn van gebrekkig onderhoud, zoals de gebruikelijke slijtage van banden of ruitenwisserbladen, worden niet meegenomen.

DEKRA is een van de grootste organisaties ter wereld op het gebied van expertise inzake veiligheid, kwaliteit en milieu. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Om een goed beeld over de kwaliteit van een auto te kunnen vellen zou ik alles willen zien mn ook hoe het zit met uitval storingen electronica en mogelijke turbomankementen en dan eens zien hoe een auto scoort.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

Een “oordeel” wordt geveld Ruth

Geplaatst door: Pieter Bakker op