Duitse werkplaatsen Ford, Renault en formule Vergölst meest populair

Drie van de vier klanten van Duitse autobedrijven zijn tevreden over de geboden service. Die conclusie trekt het Deutsche Institut für Service-Qualität (DISQ) na een online peiling onder vierduizend klanten van dealers en bovenregionale formules.

DISQ is een marktonderzoeker die werkt in opdracht van verschillende dagbladen en tv-programma’s. Blijkens de rondvraag noemt 72 procent van de gepolste Duitse klanten de service ‘goed’ tot ‘bevredigend’. Hun lof betreft vooral de professionaliteit, advisering en vriendelijkheid van het personeel. Anderzijds heeft een derde van de mensen kritiek op de prijs-prestatieverhouding. En 27 procent meldt zich al eens te hebben geërgerd over zijn garagebedrijf – vooral vanwege de hoge prijzen en het gebrek aan coulance bij reclameren.

Overall scoren de werkplaatsen van Ford het best: 88 procent prijst de geboden service. Op de tweede plek van het eindklassement staat Renault, gevolgd door de universele werkplaatsketen Vergölst (meer dan 350 vestigingen in heel Duitsland). Vergölst was de beste op het onderdeel prijs/prestatie.

De peiling vond plaats van 7 oktober tot 13 november 2011. Per werkplaatsmerk of -concept moesten minstens honderd meningen van klanten voor handen zijn om mee te tellen. Ze dienden  aan te geven wat ze vonden van de service, prijs-prestatie en inrichting van het pand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse werkplaatsen Ford, Renault en formule Vergölst meest populair - Automobielmanagement.nl

Duitse werkplaatsen Ford, Renault en formule Vergölst meest populair

Drie van de vier klanten van Duitse autobedrijven zijn tevreden over de geboden service. Die conclusie trekt het Deutsche Institut für Service-Qualität (DISQ) na een online peiling onder vierduizend klanten van dealers en bovenregionale formules.

DISQ is een marktonderzoeker die werkt in opdracht van verschillende dagbladen en tv-programma’s. Blijkens de rondvraag noemt 72 procent van de gepolste Duitse klanten de service ‘goed’ tot ‘bevredigend’. Hun lof betreft vooral de professionaliteit, advisering en vriendelijkheid van het personeel. Anderzijds heeft een derde van de mensen kritiek op de prijs-prestatieverhouding. En 27 procent meldt zich al eens te hebben geërgerd over zijn garagebedrijf – vooral vanwege de hoge prijzen en het gebrek aan coulance bij reclameren.

Overall scoren de werkplaatsen van Ford het best: 88 procent prijst de geboden service. Op de tweede plek van het eindklassement staat Renault, gevolgd door de universele werkplaatsketen Vergölst (meer dan 350 vestigingen in heel Duitsland). Vergölst was de beste op het onderdeel prijs/prestatie.

De peiling vond plaats van 7 oktober tot 13 november 2011. Per werkplaatsmerk of -concept moesten minstens honderd meningen van klanten voor handen zijn om mee te tellen. Ze dienden  aan te geven wat ze vonden van de service, prijs-prestatie en inrichting van het pand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding