EuroNCAP maakt balans op van botsproeven 2011

De onafhankelijke consumentenorganisatie Euro-NCAP liet in 2011 maar liefst 53 keer een auto tegen de muur botsen.

Afgelopen jaar werden de beste scores gehaald door de Audi Q3, de Chevrolet Aveo, de Ford Focus, de Mercedes-Benz B-klasse en de Volvo V60. In 2011 gooide EuroNCAP in totaal 53 nieuwe modellen tegen de muur voor zijn botsproeven. Daarvan wisten 41 de volle 5 sterren te scoren, 11 hielden het bij 4 en enkel de Dacia Duster kwam niet verder dan 3 sterren. Om consumenten te helpen om beter te kiezen voor veiligheid, heeft de organisatie de beste resultaten van elk segment gepubliceerd. De Audi Q3 domineert onder de ‘kleine’ SUV modellen. In de categorie van de stadsauto’s gaat de Chevrolet Aveo met de titel aan de haal. De Ford Focus is de veiligste compacte middenklasser terwijl de hoogste score onder de MPV modellen naar de Mercedes-Benz B-klasse ging. De Volvo V60 ten slotte wordt als de best beschermende grote middenklasser gezien.

De Ford, de Mercedes-Benz en de Volvo hebben zich bovendien nog eens onderscheiden door hun elektronische rij hulpmiddelen. EuroNCAP wijdde ook een speciale vermelding aan de Ford Ranger, de enige pick-up die in 2011 werd getest, voor zijn voetgangervriendelijke neus. Verder was de Nissan Leaf de eerste elektrische auto die met 5 sterren aan de haal ging. Zie onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EuroNCAP maakt balans op van botsproeven 2011 - Automobielmanagement.nl

EuroNCAP maakt balans op van botsproeven 2011

De onafhankelijke consumentenorganisatie Euro-NCAP liet in 2011 maar liefst 53 keer een auto tegen de muur botsen.

Afgelopen jaar werden de beste scores gehaald door de Audi Q3, de Chevrolet Aveo, de Ford Focus, de Mercedes-Benz B-klasse en de Volvo V60. In 2011 gooide EuroNCAP in totaal 53 nieuwe modellen tegen de muur voor zijn botsproeven. Daarvan wisten 41 de volle 5 sterren te scoren, 11 hielden het bij 4 en enkel de Dacia Duster kwam niet verder dan 3 sterren. Om consumenten te helpen om beter te kiezen voor veiligheid, heeft de organisatie de beste resultaten van elk segment gepubliceerd. De Audi Q3 domineert onder de ‘kleine’ SUV modellen. In de categorie van de stadsauto’s gaat de Chevrolet Aveo met de titel aan de haal. De Ford Focus is de veiligste compacte middenklasser terwijl de hoogste score onder de MPV modellen naar de Mercedes-Benz B-klasse ging. De Volvo V60 ten slotte wordt als de best beschermende grote middenklasser gezien.

De Ford, de Mercedes-Benz en de Volvo hebben zich bovendien nog eens onderscheiden door hun elektronische rij hulpmiddelen. EuroNCAP wijdde ook een speciale vermelding aan de Ford Ranger, de enige pick-up die in 2011 werd getest, voor zijn voetgangervriendelijke neus. Verder was de Nissan Leaf de eerste elektrische auto die met 5 sterren aan de haal ging. Zie onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding