Fraude met kilometerstanden nog steeds mogelijk

Het verbod op het terugdraaien van de kilometertellerstand loopt vertraging op.

De aangepaste wet had op 1 januari jl. moeten ingaan, maar zelfs 1 april wordt nu niet gehaald. De overheid wil het terugdraaiverbod namelijk koppelen aan de plicht om de kilometerstand regelmatig te laten registreren; nu is dat alleen verplicht bij de APK. Omdat er problemen zijn met het online registreren van de kilometerstanden door de RDW, wordt de wet nu uitgesteld. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit heeft de vertraging grote gevolgen voor de branche.

Woordvoerder Werner Postma: "Met de wetgeving kunnen allerlei vormen van fraude beter worden teruggedrongen. Nu de wetgeving wordt uitgesteld, kan het criminele circuit op grote schaal fraude blijven plegen". Fraude met kilometerstanden kost de samenleving jaarlijks 250 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fraude met kilometerstanden nog steeds mogelijk - Automobielmanagement.nl

Fraude met kilometerstanden nog steeds mogelijk

Het verbod op het terugdraaien van de kilometertellerstand loopt vertraging op.

De aangepaste wet had op 1 januari jl. moeten ingaan, maar zelfs 1 april wordt nu niet gehaald. De overheid wil het terugdraaiverbod namelijk koppelen aan de plicht om de kilometerstand regelmatig te laten registreren; nu is dat alleen verplicht bij de APK. Omdat er problemen zijn met het online registreren van de kilometerstanden door de RDW, wordt de wet nu uitgesteld. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit heeft de vertraging grote gevolgen voor de branche.

Woordvoerder Werner Postma: "Met de wetgeving kunnen allerlei vormen van fraude beter worden teruggedrongen. Nu de wetgeving wordt uitgesteld, kan het criminele circuit op grote schaal fraude blijven plegen". Fraude met kilometerstanden kost de samenleving jaarlijks 250 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding