Citroën, Peugeot en Mini vergoeden kosten THP-motor (filmpje)

Naar aanleiding van klachten over de THP-motor, die maandagavond aan bod kwamen in het consumentenprogramma Radar, zegt zowel Citroën, Peugeot als Mini de kosten voor gerelateerde reparaties op zich te nemen.

In de uitzending kwamen consumenten aan het woord die klaagden over onverwachte en ernstige terugval in motorkracht, een bovenmatig olieverbruik (1 liter op 1000 kilometer) en problemen met de aandrijving. PSA- en MINI-motoren zonder THP-techniek hadden die problemen in veel geringere mate, leerde de Testpanel-enquête van het programma.

Een docent Autotechniek van ROC Aventus in Apeldoorn constateerde dat de distributieketting na dertigduizend kilometer vijf centimeter langer was. Daar lag volgens hem de kern van de klachten: de timing tussen krukas en nokkenas was verstoord. Een ander veel voorkomend probleem is de emissiestoring, veroorzaakt door een motor die zichzelf vervuilt.

In de studio sprak woordvoerder Wencke Fassbender namens Peugeot Nederland van "een niet structureel probleem". Die relatief beperkte schaalgrootte zou reden zijn geweest voor de fabrikant om de THP-motor niet te onderwerpen aan een recall. Niettemin zal Peugeot Nederland klanten met klachten tegemoet komen, mits ze hun voertuig in onderhoud hebben bij een Peugeot-dealer of erkend reparateur van het merk. In het verleden gemaakte kosten die voortvloeiden uit problemen met de THP-motor komen eveneens in aanmerking voor vergoeding, gaf Fassbender toe – na enig aandringen van presentatrice Antoinette Hertsenberg.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Bij BMW-motoren in de 5 serie 520d speelt hetzelfde euvel. Mini vergoedt de schade volgens Radar. Hoe zit het bij BMW (zelfde concern)? Hebben zij inmiddels een coulanceregeling? Vooralsnog krijg ik nul op request bij BMW.

Geplaatst door: I.R. Ramakers op

Mijn Peugeot 308 1600 THP is van 2008. Het vervuilingsprobleem is bij mij, tot nu toe, tweemaal opgetreden. Beide keren op kosten van Peugeot Nederland gerepareerd. De auto is nu 6,5 jaar oud en heeft 101.000 km gelopen. Het probleem treedt nu weer op. Zijn er meer mensen die dit probleem bij een oudere auto is overkomen? Welke rol heeft Peugeot Nederland hierbij gespeeld in zake van vergoeding?

Geplaatst door: M.kuiper op

Heren Ramakers en Kuiper.
Mijn Peugeot 508 van 2011 heeft hetzelfde probleem. Ik ben reeds bezig met de dealer om alles vergoed te krijgen n.a.v een uitspraak die gedaan is in opdracht van Peugeot, citroen en mini(PSA) door een woordvoerder tijdens een uitzending van Tros Radar.Ik denk dat als we wederom nog eens aan de bel gaan trekken er een gunstige regeling in moet zitten, zo niet dan maar weer de media opzoeken denk ik.

Geplaatst door: A. Drent op
Citroën, Peugeot en Mini vergoeden kosten THP-motor (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Citroën, Peugeot en Mini vergoeden kosten THP-motor (filmpje)

Naar aanleiding van klachten over de THP-motor, die maandagavond aan bod kwamen in het consumentenprogramma Radar, zegt zowel Citroën, Peugeot als Mini de kosten voor gerelateerde reparaties op zich te nemen.

In de uitzending kwamen consumenten aan het woord die klaagden over onverwachte en ernstige terugval in motorkracht, een bovenmatig olieverbruik (1 liter op 1000 kilometer) en problemen met de aandrijving. PSA- en MINI-motoren zonder THP-techniek hadden die problemen in veel geringere mate, leerde de Testpanel-enquête van het programma.

Een docent Autotechniek van ROC Aventus in Apeldoorn constateerde dat de distributieketting na dertigduizend kilometer vijf centimeter langer was. Daar lag volgens hem de kern van de klachten: de timing tussen krukas en nokkenas was verstoord. Een ander veel voorkomend probleem is de emissiestoring, veroorzaakt door een motor die zichzelf vervuilt.

In de studio sprak woordvoerder Wencke Fassbender namens Peugeot Nederland van "een niet structureel probleem". Die relatief beperkte schaalgrootte zou reden zijn geweest voor de fabrikant om de THP-motor niet te onderwerpen aan een recall. Niettemin zal Peugeot Nederland klanten met klachten tegemoet komen, mits ze hun voertuig in onderhoud hebben bij een Peugeot-dealer of erkend reparateur van het merk. In het verleden gemaakte kosten die voortvloeiden uit problemen met de THP-motor komen eveneens in aanmerking voor vergoeding, gaf Fassbender toe – na enig aandringen van presentatrice Antoinette Hertsenberg.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Bij BMW-motoren in de 5 serie 520d speelt hetzelfde euvel. Mini vergoedt de schade volgens Radar. Hoe zit het bij BMW (zelfde concern)? Hebben zij inmiddels een coulanceregeling? Vooralsnog krijg ik nul op request bij BMW.

Geplaatst door: I.R. Ramakers op

Mijn Peugeot 308 1600 THP is van 2008. Het vervuilingsprobleem is bij mij, tot nu toe, tweemaal opgetreden. Beide keren op kosten van Peugeot Nederland gerepareerd. De auto is nu 6,5 jaar oud en heeft 101.000 km gelopen. Het probleem treedt nu weer op. Zijn er meer mensen die dit probleem bij een oudere auto is overkomen? Welke rol heeft Peugeot Nederland hierbij gespeeld in zake van vergoeding?

Geplaatst door: M.kuiper op

Heren Ramakers en Kuiper.
Mijn Peugeot 508 van 2011 heeft hetzelfde probleem. Ik ben reeds bezig met de dealer om alles vergoed te krijgen n.a.v een uitspraak die gedaan is in opdracht van Peugeot, citroen en mini(PSA) door een woordvoerder tijdens een uitzending van Tros Radar.Ik denk dat als we wederom nog eens aan de bel gaan trekken er een gunstige regeling in moet zitten, zo niet dan maar weer de media opzoeken denk ik.

Geplaatst door: A. Drent op