In de uitzending kwamen consumenten aan het woord die klaagden over onverwachte en ernstige terugval in motorkracht, een bovenmatig olieverbruik (1 liter op 1000 kilometer) en problemen met de aandrijving. PSA- en MINI-motoren zonder THP-techniek hadden die problemen in veel geringere mate, leerde de Testpanel-enquête van het programma.

Een docent Autotechniek van ROC Aventus in Apeldoorn constateerde dat de distributieketting na dertigduizend kilometer vijf centimeter langer was. Daar lag volgens hem de kern van de klachten: de timing tussen krukas en nokkenas was verstoord. Een ander veel voorkomend probleem is de emissiestoring, veroorzaakt door een motor die zichzelf vervuilt.

In de studio sprak woordvoerder Wencke Fassbender namens Peugeot Nederland van "een niet structureel probleem". Die relatief beperkte schaalgrootte zou reden zijn geweest voor de fabrikant om de THP-motor niet te onderwerpen aan een recall. Niettemin zal Peugeot Nederland klanten met klachten tegemoet komen, mits ze hun voertuig in onderhoud hebben bij een Peugeot-dealer of erkend reparateur van het merk. In het verleden gemaakte kosten die voortvloeiden uit problemen met de THP-motor komen eveneens in aanmerking voor vergoeding, gaf Fassbender toe – na enig aandringen van presentatrice Antoinette Hertsenberg.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.