Bandenpech trucks op eerste plaats in pechstatistiek

In Duitsland heeft bandenpech de elektronica van de eerste plaats verdrongen als oorzaak van pech langs de weg. In 2007 stonden de banden voor het laatst op plaats één.

Het aantal gevallen van ongeplande stilstand als gevolg van elektronische mankementen is onder de 30 procent gedaald volgens de meest recente ADAC Pannenstatistik. De gevallen bandenpech namen met 3 procent toe tot 31,6 procent en staan daarmee dus op de eerste plaats. Motorpech staat op de derde plaats. De ADAC signaleerde al eerder dat de economische crisis leidt tot besparingen op banden door bijvoorbeeld langer doorrijden. De ADAC Truckservice rukt jaarlijks 111.000 keer uit. In drie vierde van alle gevallen kan men de truck repareren. De helft van alle pechgevallen vindt plaats tussen 4 uur ’s middags en 8 uur ’s ochtends.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bandenpech trucks op eerste plaats in pechstatistiek - Automobielmanagement.nl

Bandenpech trucks op eerste plaats in pechstatistiek

In Duitsland heeft bandenpech de elektronica van de eerste plaats verdrongen als oorzaak van pech langs de weg. In 2007 stonden de banden voor het laatst op plaats één.

Het aantal gevallen van ongeplande stilstand als gevolg van elektronische mankementen is onder de 30 procent gedaald volgens de meest recente ADAC Pannenstatistik. De gevallen bandenpech namen met 3 procent toe tot 31,6 procent en staan daarmee dus op de eerste plaats. Motorpech staat op de derde plaats. De ADAC signaleerde al eerder dat de economische crisis leidt tot besparingen op banden door bijvoorbeeld langer doorrijden. De ADAC Truckservice rukt jaarlijks 111.000 keer uit. In drie vierde van alle gevallen kan men de truck repareren. De helft van alle pechgevallen vindt plaats tussen 4 uur ’s middags en 8 uur ’s ochtends.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding