Het nieuwe museum (het oude in Maranello staat er ook nog), is meer gericht op de persoon Enzo Ferrari, grondlegger van het roemruchte automerk.

Dat is ook de reden dat het museum naast het geboortehuis van de Ferrari-oprichter is gebouwd. De bezoeker krijgt inzicht in het leven, de racecarrière van de legendarische Enzo en zijn start van het sportautomerk. Er verrezen op de plek van de aanpalende gebouwen moderne structuren, ontworpen door de Tsjechische architect Jan Kaplicky.

Natuurlijk zijn er ook auto’s te bewonderen. De eerste tentoonstelling bevat een serie exclusieve voertuigen uit de tijd dat Enzo Ferrari stopt bij Alfa Romeo en zijn eigen auto’s gaat bouwen.

Het gebouw is niet te missen, want het dak is geheel in de kleur geel geverfd die ook de achtergrond van het Ferrari-logo vormt. Voor een compleet Ferrari-weekendje zijn er kaarten te koop die zowel toegang verlenen tot het Enzo Museum in Modena, als het Ferrari-museum in Maranello.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding