Volkswagen verliest GTI-zaak van Suzuki

Volkswagen heeft een geschil met Suzuki over de typeaanduiding Swift GTi verloren. De Duitse fabrikant kan niet verbieden dat Suzuki de naam Swift GTi gebruikt.
Het Europese Gerechtshof in Luxemburg is van mening dat er geen verwarring ontstaat tussen Swift GTi en de VW-typeaanduiding GTI.

Suzuki heeft in 2003 de merknaam Swift GTi bij het merkenbureau aangemeld. Volkswagen maakte daar bezwaar tegen omdat er mogelijk verwarring zou kunnen ontstaan met zijn (oudere) merknaam GTI.  Maar dat zien de rechters dus anders. De rechtbank wees erop dat veel autofabrikanten in Europa, zoals Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroën en Toyota, de lettercombinatie GTI gebruiken om technische eigenschappen van modellen aan te duiden. In de branche staat de afkorting GTI (Gran Turismo Injektion) in algemene zin voor een sportieve auto met benzine-inspuiting. Als Suzuki de naam Swift GTi gebruikt, is er voldoende onderscheid, vindt de het Europese Hof.

  

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen verliest GTI-zaak van Suzuki - Automobielmanagement.nl

Volkswagen verliest GTI-zaak van Suzuki

Volkswagen heeft een geschil met Suzuki over de typeaanduiding Swift GTi verloren. De Duitse fabrikant kan niet verbieden dat Suzuki de naam Swift GTi gebruikt.
Het Europese Gerechtshof in Luxemburg is van mening dat er geen verwarring ontstaat tussen Swift GTi en de VW-typeaanduiding GTI.

Suzuki heeft in 2003 de merknaam Swift GTi bij het merkenbureau aangemeld. Volkswagen maakte daar bezwaar tegen omdat er mogelijk verwarring zou kunnen ontstaan met zijn (oudere) merknaam GTI.  Maar dat zien de rechters dus anders. De rechtbank wees erop dat veel autofabrikanten in Europa, zoals Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroën en Toyota, de lettercombinatie GTI gebruiken om technische eigenschappen van modellen aan te duiden. In de branche staat de afkorting GTI (Gran Turismo Injektion) in algemene zin voor een sportieve auto met benzine-inspuiting. Als Suzuki de naam Swift GTi gebruikt, is er voldoende onderscheid, vindt de het Europese Hof.

  

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding