De beurs vindt volgend jaar plaats van 22 t/m 25 april – dagelijks van 14.00 tot 22.00 uur – in het Holland Complex (hal 8 t/m 11). Dit deel van de RAI-accommodatie maakt volgens de organisatie een  compacte opzet van de beurs mogelijk; bovendien kunnen bezoekers en exposanten onder de hallen parkeren.

De vandaag gestarte inschrijving duurt tot en met 1 maart 2013 en is voor het eerst ook mogelijk langs digitale weg. Aansluitend aan de presentatie konden bezoekers een stand reserveren of een optie voor een maand nemen. Volgens secretaris Rommerts van de RAI-afdeling Autovak moet de beurs een meer markt- dan productgerichte opzet krijgen. In een brainstormsessie met brancheorganisaties en vakbladen heeft die benadering nader gestalte gekregen. Komend jaar zal de beurs bestaan uit zes segmenten: Werkplaatsuitrusting, Carwash, Onderdelen, Tankstationuitrusting/Shopinrichting, Carrosserie/Schadeherstel, en IT/Automatisering en Scholing.

AutovakRAI 2011 trok 21.581 bezoekers; 9368 bedrijven namen er een kijkje. De bezoekers gaven de vorige editie het waarderingscijfer 6,7, iets meer dan in 2009 (6,5) en 2007 (6,6). Tot de drie sterkste punten rekenden zij in 2011 de gratis catering (gebeurt ook in 2013), de sfeer en de snelheid van de bezoekersregistratie. Aanbevelingen waren toen: een completer beeld van de branche bieden, meer exposanten en meer noviteiten. Exposanten meldden destijds in de navraagronde dat ze tijdens de beurs met gemiddeld 130 bezoekers contacten hadden gehad; bijna zestig daarvan waren nieuwe contacten.