De rode sportauto, voormalig eigendom van een puissant rijke Brit, is 20 maanden geleden achtergelaten en staat nu op het opslagterrein van de politie. Het gebeurt vaker dat expats hun dure bolide achterlaten, meestal vanwege schulden waar in het oliestaatje bijzonder hoge boetes op staan.

Om een celstraf te ontlopen wordt er dan voor gekozen om het land te ontvluchten, wat tot gevolg heeft dat de politie van Dubai inmiddels een flinke collectie auto(mobilia) heeft opgebouwd. Die voorraad wordt nu te gelde gemaakt middels een politieveiling (Al Quasis auction) waar een bonte verzameling van supercars en andere mooie goodies zullen worden geveild.

Hoogtepunt van de veiling moet de Ferrari Enzo (zie foto’s) worden, te midden van een aantal Porsches, Corvettes, Mercedessen, BMWs, Infinitis, Range Rovers en Dodges. Nieuwprijs destijds in 2002 was 909.770 euro, met een BPM-bedrag van dik 250.000 euro. Dan weet u ongeveer tot hoe hoog u moet bieden om een mooie winst te kunnen maken. De veiling begint om 9 uur s’morgens.