Met name enkele op de consument gerichte autobladen (bijvoorbeeld Autobild) kwamen met kritische berichtgeving. Die was gericht op de kwalificatie ‘mild brandbaar’ en de mogelijkheid dat bij ontbranding schadelijke zuren konden ontstaan. De Duitse autobouwers, verenigd binnen de VDA, hebben zich nooit publiekelijk uitgelaten over deze artikelen. Tijdens editie 2012 van het tweejaarlijkse EAAC (direct na de Automechanika) gebeurt dat nu wel. "Ze hebben er voor gekozen dit voor een professioneel publiek te doen", stelt EAAC-organisator Ron Henselmans. "Het moge duidelijk zijn dat ze de mening van de autobladen niet zijn toegedaan."

Tijdens EAAC 2012 (17/18 september) zal veel informatie worden verstrekt over onderhoud van systemen met het in 2011 gelanceerde HFO-1234yf. Volgens Henselmans "zijn er bij nader inzien meer aspecten om rekening mee te houden dan eerder gedacht." De vakmanifestatie bevat onder meer workshops, live demonstraties, paneldiscussies, een vaktentoonstelling en presentaties door sprekers uit de auto a/c (service) branche, koelgasindustrie en overheidsinstanties. Aanwezig zijn meer dan dertig gespecialiseerde aanbieders van onderdelen en werkplaatsapparatuur.

De doelgroep bestaat uit professionals binnen de auto-aircobranche, zoals servicebedrijven, leveranciers en fabrikanten Voor het congres van 2010 schreven zich destijds meer dan vierhonderd deelnemers in. EAAC is Engels- en Duitstalig (via simultaanvertaling).