Spyker-schilderijen kunstenaar Araun Gordijn onthuld

Auto-ontwerper Tom Tjaarda en vice-president van Spyker Hans van Rennes hebben ieder een schilderij van kunstenaar Araun Gordijn onthuld. Dat gebeurde zaterdag op het Concours d’élégance Paleis het Loo in Apeldoorn.

Op het door Tjaarda onthulde doek prijkt een Spyker Aerocoque, een auto die in 1919 door Tjaarda’s oom werd ontworpen; het door Van Rennes onthulde schilderij toont de Spyker Tenax, de eerste Spyker van het type C4 dat in 1921 het langeafstands- en duurrecord van Rolls?Royce verbrak.

Voor Tjaarda was de onthulling van bijzondere betekenis, want de auto is door zijn oom Jaap in 1919 ontworpen. Tom Tjaarda is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw één van de meest invloedrijke onafhankelijke auto-ontwerpers. Hij heeft ook voor Spyker getekend: in 2002 ontwierp hij de C10, waarvan een 1:4 model op het Concours in Apeldoorn aanwezig was.

Hans van Rennes is vice-president marketing & communications van Spyker. Hij reist de wereld over voor motorshows, lezingen en marketingactiviteiten. Ook geeft hij demonstraties aan Chinese en Russische klanten.

Kunstenaar Araun Gordijn (geboren in 1947, afgestudeerd aan de Rietveld Academie) is geïnspireerd door pop-art en fotorealisme. Spelen met licht, auto’s en tankstations zijn terugkerende elementen in zijn werk.

Reacties

Onlosmakelijk met elkaar verbonden, Automobielen en Kunst. Hier willen we wel een spykertje voor in de muur slaan.

Geplaatst door: Monique Bakx op
Spyker-schilderijen kunstenaar Araun Gordijn onthuld - Automobielmanagement.nl

Spyker-schilderijen kunstenaar Araun Gordijn onthuld

Auto-ontwerper Tom Tjaarda en vice-president van Spyker Hans van Rennes hebben ieder een schilderij van kunstenaar Araun Gordijn onthuld. Dat gebeurde zaterdag op het Concours d’élégance Paleis het Loo in Apeldoorn.

Op het door Tjaarda onthulde doek prijkt een Spyker Aerocoque, een auto die in 1919 door Tjaarda’s oom werd ontworpen; het door Van Rennes onthulde schilderij toont de Spyker Tenax, de eerste Spyker van het type C4 dat in 1921 het langeafstands- en duurrecord van Rolls?Royce verbrak.

Voor Tjaarda was de onthulling van bijzondere betekenis, want de auto is door zijn oom Jaap in 1919 ontworpen. Tom Tjaarda is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw één van de meest invloedrijke onafhankelijke auto-ontwerpers. Hij heeft ook voor Spyker getekend: in 2002 ontwierp hij de C10, waarvan een 1:4 model op het Concours in Apeldoorn aanwezig was.

Hans van Rennes is vice-president marketing & communications van Spyker. Hij reist de wereld over voor motorshows, lezingen en marketingactiviteiten. Ook geeft hij demonstraties aan Chinese en Russische klanten.

Kunstenaar Araun Gordijn (geboren in 1947, afgestudeerd aan de Rietveld Academie) is geïnspireerd door pop-art en fotorealisme. Spelen met licht, auto’s en tankstations zijn terugkerende elementen in zijn werk.

Reacties

Onlosmakelijk met elkaar verbonden, Automobielen en Kunst. Hier willen we wel een spykertje voor in de muur slaan.

Geplaatst door: Monique Bakx op