De coureur uit Bussum verscheen tussen 1984 en 1986 aan de start van 26 Grands Prix, met als beste prestatie een zevende plaats in de Grote Prijs van Australië van 1985.

Op het TT-circuit in Assen stapte Huub Rothengatter afgelopen zondag na al die jaren weer in een Formule 1-racer tijdens de door 62.000 mensen bezochte Gamma Racing Day.

De coureur, die later faam maakte als manager van Jos Verstappen, verkoos een exemplaar die helemaal past bij deze tijd: een bolide gebouwd uit vele tienduizenden Lego stenen en voorzien van een elektromotor.

"Ik had de lachers wel op mijn hand. Veel mensen zullen gedacht hebben: wat moet die grijze man in die auto? En dat kan ik me heel goed voorstellen", vertelt Huub over het moment dat hij zich liet zakken in de Ferrari rode racewagen.

"Ik vond het wel een ludieke actie om het elektrisch rijden te promoten, want daar ben ik heel serieus over. De verbrandingsmotor gaat echt niet verdwijnen, maar binnen het Nederlandse en Europese wagenpark is volop ruimte voor elektrische auto’s." 

Huub Rothengatter is na zijn carrière in de autosport tegenwoordig actief met http://www.ev-box.com/, een 100 procent Nederlandse producent van oplaadstations voor elektrische voertuigen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding