Met de vierwielaangedreven elektrische racewagen haalde het DUT Racing Team op het circuit van Hockenheim in Duitsland 910 punten. Hiermee bleef het de concurrent van ETH Zürich ruim voor. DUT12, de twaalfde racewagen van het Delftse team, won onder meer op de onderdelen design en acceleratie. Het DUT Racing team doet al twaalf jaar mee aan de competitie en heeft internationaal naam gemaakt met ‘het Delftse concept’ van ultralichte racewagens. Vorig jaar bouwde het team voor het eerst een elektrische racewagen en dat was meteen een doorslaand succes. Met DUT11 wonnen de studenten vorig jaar zowel de wedstrijd op Silverstone als die op Hockenheim in de elektrische klasse. Dit jaar strijden voor het eerst de elektrische versies en die met verbrandingsmotoren in dezelfde klasse. "Onze ambitie was dit jaar ook in de gezamenlijke klasse te winnen. In Silverstone waren we tweede. Fantastisch dat we nu in Hockenheim hebben kunnen winnen," zegt teamchef Max Wink. Hockenheim geldt als het officieuze WK, daar doen alle sterke teams uit de hele wereld mee.

Formula Student is een internationale ontwerpcompetitie waar wereldwijd meer dan vierhonderd universiteiten aan deelnemen. De racewagens gaan tijdens de evenementen de strijd aan op verschillende proeven, zoals een acceleratietest en een endurance-race. Ook het ontwerp wordt op verschillende aspecten beoordeeld. De race is oorspronkelijk opgezet vanuit de Amerikaanse auto-industrie, waar men behoefte had aan ingenieurs met meer praktische ervaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding