‘’Ik heb geluk gehad dat het maar een lichte hartaanval was. Ik kan mijn rechter arm niet helemaal goed bewegen en heb ook problemen met mijn rechterbeen. Ik ga nu vooral rusten en oefeningen doen zodat ik zo snel mogelijk weer aan het werk kan,” aldus Jacoby in een door Volvo gepubliceerde verklaring. Hij wil tijdens zijn verlof wel zo veel mogelijk in contact proberen te blijven met zijn bedrijf.

Volvo is eigendom van het Chinese Zhejiang Geely dat het in 2010 overnam van Ford. Jacoby werd op dat moment ook de topman van de Zweedse autobouwer. Volvo heeft veel last van de problemen op de automarkt, niet alleen in Europa maar ook in China en de Verenigde Staten. Jacoby liet onlangs weten desondanks – of juist daarom – door te gaan met zijn plan om honderden miljoenen in het bedrijf te investeren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding