De foto’s worden groot door erop te klikken. 

Op het event waren wederom een kleine tweehonderd genodigden aanwezig. Zij werden weer ontvangen door butler Alphons, die tot genoegen van de gasten weer terug was na een paar maal afwezig te zijn geweest. Verder viel Elsemieke Havenga in voor Astrid Joosten, die door familieomstandigheden was verhinderd. Onderzoeker Eric Vousten deed verslag van de bevindingen van het Nationaal zakebnauto Onderzoek 2012.

Leo Blokhuis zorgde voor het vertier door een ‘muziekcollege’ te geven waarin hij refereerde aan de functie van de auto in de muziek. Zo blijkt rock & roll zijn herkomst te vinden in het bedrijven van de liefde in de auto (rock) en daarna weer wegrijden (roll). Verder vertelde hij met name over de enorme invloed van zwarte Amerikanen, die vanuit het zuiden van Amerika naar Detroit kwamen om in de autofabrieken te gaan werken, op de ontwikkeling van de muziek.

De prijzen zijn uitgereikt aan Jeroen Pecasse van Volkswagen Bedrijfswagens voor de Transporter, aan Frédéric Templer van Peugeot NL voor de 208 en aan Gerard Bolder van Ford NL voor de Focus.     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding