De maatregel moet de kwaliteit van de bezoekers ten goede komen. "We willen strenger gaan toezien op wie we hier over de vloer krijgen", licht organisator Geert Huising toe. "De verhouding kwaliteit/kwantiteit is, denk ik, niet scheefgegroeid. Maar we moeten dat moment wel vóór zijn. "

Tot dusver volstond een door de exposanten of vakbladen toegestuurd toegangsbewijs om binnen te komen. Voortaan echter moet een belangstellende ook verifieerbare gegevens aanleveren omtrent zijn of haar positie binnen de branche. Pas als na een check van die data het licht op ‘groen’ gaat, wordt een entreekaart verstrekt. Met die aangescherpte procedure loopt de Evenementenhal in de pas met andere (inter)nationale vakbeurzen. De maatregel gaat gelden voor alle 120 vakbeurzen die plaatsvinden in de drie over het land verspreide Evenementenhallen (Hardenberg, Gorinchem, Venray). Tussen nu en 2015 moet het nieuwe toelatingsbeleid op elke beurs zijn ingevoerd. Van de drie evenementen voor de automotive branche bijt Autoprof Hardenberg (16 t/m 18 oktober) het spits af, gevolgd door ‘Venray’ (11 t/m 13 december) en ‘Gorinchem’ (5 t/m 7 februari 2013).

Het aangepaste toelatingsbeleid zal mogelijk van negatieve invloed zijn op de bezoekersaantallen, erkent Huising. "Maar het zakelijke succes hangt nu eenmaal af van de gesprekken die je als exposant voert, niet van de aantallen mensen die je in huis hebt. Een vakbeurs is voor branchegenoten onder elkaar, zo moet het blijven. Ik verwacht dat de exposanten hier blij mee zullen zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding