Over het algemeen is de conclusie van de test die de ANWB samen met haar Europese zusterclubs heeft uitgevoerd dat de gemiddelde kwaliteit van de winterbanden toeneemt. De Continental WinterContact TS850/TS800 heeft een zeer goede grip op sneeuw. De Michelin winterband Alpin A4 is een band met een goede grip en een zeer hoge slijtvastheid.

Voor de test werden de banden anoniem gekocht bij bandenhandelaren. Hiermee werd voorkomen dat de banden van te voren geprepareerd zouden zijn. De testen worden uitgevoerd in verschillende voertuigen, zoals kleine en grotere middenklassers en kleinere SUV’s. Op een bergpas in Zwitserland wordt het rijgedrag op sneeuw getest. In totaal gaan er bij de bandentest ruim 1.100 banden doorheen.

Klik hier voor de testresultaten van de maat 165/70 R14 T, de maat 205/55 R16 H en de maat 215/65 R16 T.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding