Via een interactieve kaart wordt in beeld gebracht in welke landen in Europa winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn.

"De regelgeving is in heel Europa verschillend", aldus Edwin Brinksma, branchemanager Vereniging Vaco. Ook is het voortdurend aan verandering onderhevig: "In Tsjechië en Luxemburg is de winterbandenplicht sinds kort naar Duits model ingevoerd. Dat wil zeggen dat winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht zijn. In Italië is de winterbandenplicht op regionaal niveau grotendeels losgelaten (alleen in het Aostadal geldt nog een verplichting). In de overige regio’s wordt langs (snel)wegen met een bord aangegeven of er een verplichting geldt voor winterbanden."

Op debandenwisselweken.nl ziet de bezoeker op een interactieve kaart van Europa in kleur aangegeven wat de verplichting in een bepaald land is, zoals bekend op 1 oktober 2012. Klikt men op het land, dan verschijnt een uitgebreide omschrijving over de verplichting die geldt in dat land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding