Op 7 november postte het merk de volgende boodschap: ‘In het bestuurdersportier zit een hoofdschakelaar voor het bedienen van de elektrisch bediende ramen. De schakelaars in deze hoofdschakelaar zijn onvoldoende gesmeerd.’ De opmerking betreft de modellen Auris, Corolla, RAV4 en Yaris.

Met dergelijke informatie moet de op 1 november van start gegane RDW-site de komende jaren gevuld gaan worden. Fabrikanten en hun importeurs zijn verplicht hun terugroepacties melden en onder te brengen bij de RDW, zodat iedereen kan nazien of er wat mis is met zijn voertuig (of een dat hij op het oog heeft). In het Terugroepregister kunnen bezoekers zoeken op een merk, aangevuld met (eventueel) een type en/of een periode. De informatie is niet met terugwerkende kracht vermeld: recalls vóór 1 november ontbreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding