De problemen doen zich voor bij modellen Grand Cherokee en Liberty die tussen 2002 en 2004 zijn gebouwd. Volgens de fabrikant gaat het zowel om de airbags aan de voorkant van de Jeeps, als die aan de zijkant van de auto’s. Ook zijn er problemen met de gordelspanners.

Volgens Chrysler zijn er tot nu toe geen ernstige ongelukken gebeurd door het plotselinge openspringen van de luchtkussens, maar zijn in 81 gevallen wel mensen lichtgewond geraakt.

De autofabrikant zal geregistreerde eigenaren op de hoogte stellen van de problemen. Zij kunnen de wagens daarna gratis bij de dealer laten repareren. De oproep is gedaan aan eigenaars van bijna 745.000 auto’s in de VS, bijna 50.000 in Canada, bijna 22.000 in Mexico en meer dan 100.000 buiten Noord-Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding