AutoRAI en AutovakRAI 2013 gaan niet door

AutoRAI 2013 en de AutovakRAI 2013 gaan niet door, zo is vandaag besloten. De moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief zijn de oorzaak.

Door de economische ontwikkeling in de automotive sector is het volgens RAI Vereniging niet mogelijk volwaardige evenementen te organiseren. Wel zal met betrokken partijen gekeken worden of in de toekomst een gewijzigde opzet mogelijk is. Het jaarlijkse evenement voor fleetmanagers, Fleet Expo, gaat wel door (2 april 2013).

Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging: "Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRAI 2013 niet goed uit. Beursmanager AutoRAI Joost ’t Hooft: "We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland moeten teleurstellen."

AutovakRAI 2013, de vakbeurs voor toeleveranciers in de aftersales markt, is eveneens van de kalender gehaald. Beursmanager Stefan Vernooij: "Na de vele gesprekken met alle marktpartijen hebben we niet het vertrouwen dat we een representatief evenement kunnen organiseren. Bedrijven schuiven de beslissing tot deelname voor zich uit, aangewakkerd door de moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief. Dit alles ligt ten grondslag aan het besluit om de beurs voor 2013 te annuleren."

Voor Eric Rommerts, secretaris afdeling Autovak, is het evident dat er geen andere mogelijkheid is. "Een beurs moet een goede afspiegeling van de markt zijn en in de huidige situatie viel dit voor AutovakRAI niet te verwachten. Wij buigen ons samen met Amsterdam RAI en het tentoonstellingscomité over de toekomst van de beurs."  

 

 

Reacties

Jammmer maar het is te begrijpen. Je moet wel kunnen investeren als je meer wilt verkopen. Hoop dat dit negatief nieuws de consument niet nog negatiever beinvloed. Kopers houden al de hand op de knip.

Geplaatst door: Jan op

Jammer, wij waren reeds begonnen aan de voorbereidingen. Elke crisis heeft zijn opportuniteiten en ze kenbaar maken via deze kanalen had, mijn inziens, zijn voordelen.

Geplaatst door: Luc Baetens op

Ik denk dat Jan met de pet er wel klaar mee is om bijna 20 euro entree plus 20 euro parkeerkosten plus 15 euro voor niet te vreten versnapringen plus pak em beet 25 euro RAI stand kostendekking in de prijs van zijn nieuwe auto te betalen voor wat toch vooral een slap aftreksel van de echte autoshows is. En als je dat niet gelooft werp dan vooral eens een blik op de Autoweek site.

Geplaatst door: Theodoor van Es op
AutoRAI en AutovakRAI 2013 gaan niet door - Automobielmanagement.nl

AutoRAI en AutovakRAI 2013 gaan niet door

AutoRAI 2013 en de AutovakRAI 2013 gaan niet door, zo is vandaag besloten. De moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief zijn de oorzaak.

Door de economische ontwikkeling in de automotive sector is het volgens RAI Vereniging niet mogelijk volwaardige evenementen te organiseren. Wel zal met betrokken partijen gekeken worden of in de toekomst een gewijzigde opzet mogelijk is. Het jaarlijkse evenement voor fleetmanagers, Fleet Expo, gaat wel door (2 april 2013).

Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging: "Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRAI 2013 niet goed uit. Beursmanager AutoRAI Joost ’t Hooft: "We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland moeten teleurstellen."

AutovakRAI 2013, de vakbeurs voor toeleveranciers in de aftersales markt, is eveneens van de kalender gehaald. Beursmanager Stefan Vernooij: "Na de vele gesprekken met alle marktpartijen hebben we niet het vertrouwen dat we een representatief evenement kunnen organiseren. Bedrijven schuiven de beslissing tot deelname voor zich uit, aangewakkerd door de moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief. Dit alles ligt ten grondslag aan het besluit om de beurs voor 2013 te annuleren."

Voor Eric Rommerts, secretaris afdeling Autovak, is het evident dat er geen andere mogelijkheid is. "Een beurs moet een goede afspiegeling van de markt zijn en in de huidige situatie viel dit voor AutovakRAI niet te verwachten. Wij buigen ons samen met Amsterdam RAI en het tentoonstellingscomité over de toekomst van de beurs."  

 

 

Reacties

Jammmer maar het is te begrijpen. Je moet wel kunnen investeren als je meer wilt verkopen. Hoop dat dit negatief nieuws de consument niet nog negatiever beinvloed. Kopers houden al de hand op de knip.

Geplaatst door: Jan op

Jammer, wij waren reeds begonnen aan de voorbereidingen. Elke crisis heeft zijn opportuniteiten en ze kenbaar maken via deze kanalen had, mijn inziens, zijn voordelen.

Geplaatst door: Luc Baetens op

Ik denk dat Jan met de pet er wel klaar mee is om bijna 20 euro entree plus 20 euro parkeerkosten plus 15 euro voor niet te vreten versnapringen plus pak em beet 25 euro RAI stand kostendekking in de prijs van zijn nieuwe auto te betalen voor wat toch vooral een slap aftreksel van de echte autoshows is. En als je dat niet gelooft werp dan vooral eens een blik op de Autoweek site.

Geplaatst door: Theodoor van Es op