Door de economische ontwikkeling in de automotive sector is het volgens RAI Vereniging niet mogelijk volwaardige evenementen te organiseren. Wel zal met betrokken partijen gekeken worden of in de toekomst een gewijzigde opzet mogelijk is. Het jaarlijkse evenement voor fleetmanagers, Fleet Expo, gaat wel door (2 april 2013).

Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging: "Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRAI 2013 niet goed uit. Beursmanager AutoRAI Joost ’t Hooft: "We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland moeten teleurstellen."

AutovakRAI 2013, de vakbeurs voor toeleveranciers in de aftersales markt, is eveneens van de kalender gehaald. Beursmanager Stefan Vernooij: "Na de vele gesprekken met alle marktpartijen hebben we niet het vertrouwen dat we een representatief evenement kunnen organiseren. Bedrijven schuiven de beslissing tot deelname voor zich uit, aangewakkerd door de moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief. Dit alles ligt ten grondslag aan het besluit om de beurs voor 2013 te annuleren."

Voor Eric Rommerts, secretaris afdeling Autovak, is het evident dat er geen andere mogelijkheid is. "Een beurs moet een goede afspiegeling van de markt zijn en in de huidige situatie viel dit voor AutovakRAI niet te verwachten. Wij buigen ons samen met Amsterdam RAI en het tentoonstellingscomité over de toekomst van de beurs."  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding