Febiac organiseert in de even jaren een normale, oftewel een grote Autosalon en in de oneven jaren een kleine versie. In weerwil van het afzeggen van de AutoRAI 2013 in Amsterdam ziet Febiac geen enkele aanleiding het licht op rood te zetten. Tot nu toe hebben alle grote merken die twee jaar geleden ook in Brussel aanwezig waren hun deelname bevestigd, met als enige uitzondering het failliete Saab. De Belgische autoclub meldt zelfs dat voor het eerst in jaren alle grote Europese bouwers van vrachtauto’s in het Heizelcomplex acte de presence zullen geven. Dat deel van de tentoonstelling is zoals gebruikelijk alleen voor professionele bezoekers toegankelijk. ‘’De verkoop van personenauto’s is wel flink ingezakt, ook in België, maar die van bestelauto’s blijft aardig op peil,” stelt woordvoerder Joost Kaesemans van Febiac. De federatie ruimt zoals gezegd komend jaar ook ruimte in voor fietsen. ‘’De fiets is populair en wint ook gezien de toenemende mobiliteitsproblemen aan belang.”

Het autosalon loopt van vrijdag 11 tot en met zondag 20 januari en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.30 uur. Op vrijdag 11, maandag 14 en vrijdag 18 januari sluiten de deuren pas om 22.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding